Εξωπανεπιστημιακοί οργάνωσαν «υποδοχή» σε έγκλειστο φοιτητή

Εξωπανεπιστημιακοί οργάνωσαν «υποδοχή» σε έγκλειστο φοιτητή

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υποδοχή» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκαναν εξωπανεπιστημιακοί σε ομοϊδεάτη τους φοιτητή, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του ιδρύματος για να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ σχολιάζοντας τα φαινόμενα βίας αποδοκιμάζει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη στάση του, και κάνει λόγο «για άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες που έχει ακέραιες, για αδυναμία κατανόησης του προβλήματος και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυσή του».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την προηγούμενη εβδομάδα, μέλη ομάδας που συνδέεται με το λεγόμενο «αναρχο-αυτόνομο στέκι», το οποίο βρίσκεται σε κατειλημμένο χώρο του ΟΠΑ, συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο του ιδρύματος για να «υποδεχθούν» μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που είναι έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού και είναι φοιτητής στο ίδρυμα. Το μέλος των «Πυρήνων» είναι φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, και έχει λάβει εισαγγελική άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο ίδρυμα. Οταν οργανώθηκε η υποδοχή άρχιζαν τα μαθήματα στο τμήμα. Μάλιστα, τις ίδιες ημέρες αναρτήθηκε πανό με την υπογραφή «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο κατέβηκε το επόμενο διάστημα.

Το περιστατικό συνέπεσε με τον προπηλακισμό, στο ΟΠΑ από αγνώστους, ατόμου με ειδικές ανάγκες που επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπική οργάνωσης AIESEC, η οποία προάγει τον εθελοντισμό σε κοινωφελή θέματα.

Μετά τα γεγονότα, η AIESEC, που είχε προγραμματίσει νέα εκδήλωση για τις 24 Οκτωβρίου, αποφάσισε να αναβάλει τέτοιες δραστηριότητες προς το παρόν, όπως ενημέρωσε χθες τους αρμοδίους.

Από την πλευρά της, η ΠΟΣΔΕΠ επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη στάση του στα φαινόμενα βίας, τελευταίο των οποίων ήταν η ομηρία των Συγκλητικών του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών. Η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι τέτοιες καταστάσεις «εκτρέφονται από την αδράνεια και τις ιδεοληψίες των αρμοδίων αρχών». Η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ καλεί τον υπουργό να αντιληφθεί επιτέλους την πραγματικότητα και ζητεί από την κυβέρνηση –μέσω των αρμοδίων υπουργών– να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή