Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη έκθεση AUSA 2017

Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη έκθεση AUSA 2017

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού, του στρατιωτικού και του διπλωματικού κλάδου, εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας και μεγάλων αμυντικών εταιριών των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην έκθεση AUSA 2017 η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Οκτωβρίου 2017 στη Washington των ΗΠΑ.

Η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, έγινε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Washington κ. Θεοχάρη Λαλάκο, την Αντιπρόεδρο της AUSA LTG Patricia McQuistion, την κα. Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας  κ. Δημήτρη Βίτσα, την Αντιπρόεδρο της AUSA LTG Patricia e. McQuistion, την κα. Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο και ακολούθησε δεξίωση στην οποία παρευρέθησαν στελέχη του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ, της AUSA, εκπρόσωποι ξένων στρατιωτικών αποστολών, μεγάλων αμερικανικών αμυντικών οίκων αλλά και εκπρόσωποι διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

O Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε ότι: «Η συμμετοχή στην έκθεση AUSA αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης των ελληνικών εταιριών με κορυφαίους αμυντικούς οίκους του εξωτερικού. Με την παρουσία σημαντικών εταιρειών και των εκπροσώπων των αμυντικών Συνδέσμων, προβάλουμε τις δυνατότητες της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και δημιουργούμε τις ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες και εξαγωγές υψηλής προστιθέμενης αξίας, προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας στην ομιλία του δήλωσε ότι: «Στηρίζουμε την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και τις προσπάθειες της που είναι προσανατολισμένες στην παγκόσμια αγορά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα για τις εξαιρετικές δυνατότητες παραγωγής μεγάλης ποικιλίας προϊόντων που καλύπτουν τις υψηλότερες στρατιωτικές προδιαγραφές και τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα. Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία προσφέρει μια ελκυστική προοπτική για συνεργασία, συμπαραγωγή και μεταφορά υψηλής τεχνολογίας με βιομηχανίες από όλο τον κόσμο.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της  Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ενός στρατηγικού τομέα που συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική μας οικονομία, υποστηρίζει με συνέπεια μια μακροπρόθεσμη στρατηγική η οποία: αναπτύσσει δεξιότητες, προάγει την καινοτομία και αυξάνει την παραγωγικότητα, βελτιώνει τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξασφαλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, δημιουργεί παραγωγικές συνεργασίες με συμμάχους και εταίρους, συνθέτει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Άμυνας και της Βιομηχανίας και ενισχύει το όραμα της «Ασφάλειας Εφοδιασμού» στην Ευρώπη και στους συμμάχους μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος απένειμε αναμνηστικά για την καλή συνεργασία 4 ετών στον Υπουργό, στον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και στην Αντιπρόεδρο της AUSA.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση/παρουσίαση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (Hellenic defense Industry networking event) όπου στελέχη σημαντικών αμερικανικών οίκων, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος και εκθέτες, ενημερώθηκαν από τον Αν. Υπουργό κ. Δ. Βίτσα για τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία προσφέρει μια ελκυστική προοπτική για συνεργασία, συμπαραγωγή και μεταφορά υψηλής τεχνολογίας με βιομηχανίες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας απηύθυνε πρόσκληση στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα ανοιχτό πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Γόνιμο έδαφος για νέες επενδύσεις, από την αμυντική βιομηχανία μέχρι τον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Όποιος επενδύσει στην Ελλάδα ή ανοίξει οικονομική συνεργασία με φορείς που ήδη δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία, μπορεί να προσδοκά σε άμεσα οφέλη. Η ελληνική αγορά είναι η πύλη σε μια μεγάλη ενδοχώρα. Είναι οι αναπτυσσόμενες αγορές των χωρών της Βαλκανικής, της Μαύρης Θάλασσας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η όποια επένδυση στην Ελλάδα, έχει έναν πολλαπλασιαστή ισχύος που της προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική. Είναι η γεωστρατηγική θέση της χώρας και το περιβάλλον ασφάλειας που παρέχει».

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και στη συνέχεια μίλησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε και η ίδρυση του AUSA HELLENIC CHAPTER, με την ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και στόχο την ευρύτερη συνεργασία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με την AUSA και τις Αμερικανικές επιχειρήσεις

Eκθέτες Ελληνικού Περιπτέρου: Alpha Systems, Hellenic Aerospace Industry (HAI), Hellenic Defence Systems (HDS), IDE-Intracom Defense Electronics, Interoperability Systems International (ISI), Theon Sensors, SEKPY Member Companies Exhibiting: AEL Joint Venture, Aeroservices, Altus LSA, Dasyc, Egnatia Foundry

http://www.amcham.gr/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή