Επίθεση στα γραφεία του «Εθνους»

Επίθεση στα γραφεία του «Εθνους»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από χούλιγκανς στα καινούργια γραφεία του Έθνους – ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη – στη Λεωφόρο Συγγρού 144 και είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο δημοσιογράφων. 

Ομάδα περίπου 10 αγνώστων που επέβαιναν σε 30 – 40 μηχανάκια αποσχίστηκαν από πορεία με μοτοσυκλέτες και προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου καθώς έσπασαν τις τζαμαρίες με πέτρες και έριξαν μπογιές. Σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησαν τους δύο δημοσιογράφους οι οποίοι φέρουν ελαφρά τραύματα. Ακόμη, προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο. 

Οι άγνωστοι δράστες διέφυγαν, ενώ δεν έχουν σημειωθεί προσαγωγές. 

Καταδικάζουν την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει σε σχετική του ανακοίνωση «την τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του Έθνους και της 24 Μedia. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι» .

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι αναμένει «από τις αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη», ενώ καταδικάζει με τον απερίφραστο τρόπο την επίθεση. 

Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση  «χουλιγκάνων». «Ένα ΜΜΕ γίνεται για άλλη μια φορά στόχος φανατικών. Οι αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για τη σύλληψη των δραστών και οι δημοκρατικοί πολίτες να απομονώσουν τις τραμπούκικες συμπεριφορές», τονίζει. 

«Μέθοδοι τρομοκράτησης των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και προφανώς οι αυτουργοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν», σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ.

ΕΣΗΕΑ: Αδικαιολόγητες, αστήρικτες τέτοιες επιθέσεις, πραγματοποιούνται από δειλούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει τη χουλιγκάνικη επίθεση εναντίον δύο δημοσιογράφων και των γραφείων της εφημερίδας. 

Οι επιθέσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες, αστήρικτες και πραγματοποιούνται από δειλούς, οι οποίοι κρύβονται μέσα σε οπαδικούς όχλους. Οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να καμφθούν από τέτοιου είδους επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης.

Είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αρχές να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους και να προχωρήσουν αμέσως σε συλλήψεις, ώστε να αντιμετωπιστούν ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή