ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 32χρονος και 26χρονη για απάτες σε βάρος καταναλωτών υπηρεσιών ΔΕΚΟ

Συνελήφθη 32χρονος και 26χρονη για απάτες σε βάρος καταναλωτών υπηρεσιών ΔΕΚΟ

Ένας 32χρονος και μία 26χρονη συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Περιστέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για απάτες σε βάρος καταναλωτών υπηρεσιών ΔΕΚΟ.

Επιπλέον, αναζητούνται δύο ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 49 και 65 ετών. Ειδικότερα, οι δράστες διατηρούσαν κατάστημα εξόφλησης και παροχής υπηρεσιών είσπραξης λογαριασμών ΔΕΚΟ και προέβαιναν στην είσπραξη χρηματικών ποσών από πολίτες για την εξόφληση λογαριασμών τους, χωρίς όμως στη συνέχεια να εξοφλούν τους λογαριασμούς, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το τμήμα ασφαλείας Αχαρνών σχημάτισε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση απάτης και σε βάρος των ανωτέρω εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος απλήρωτων λογαριασμών, καθώς και διάφορες σημειώσεις. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί, από αρχές του 2016, 205 περιπτώσεις εξαπάτησης, με το ποσό που υπεξαιρέθηκε να υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τα 300. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή.