Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης – Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα στη Βουλή

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης – Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα στη Βουλή

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης δέκα άτομα που φορούσαν κουκούλες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, όταν οι δράστες πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην οδό Κονίτσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε τρία αυτοκίνητα, δύο υπηρεσιακά και ένα Ι.Χ. Ο αστυνομικός φρουρός που ήταν σε υπηρεσία πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης –  Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα στη Βουλή-1

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 2.15 και στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος έξι πυροσβέστες με έξι οχήματα. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, οπότε και αποχώρησαν οι δυνάμεις της Π.Υ.

Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος «οι κουκουλοφόροι είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση».

«Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή μπήκε στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» είπε ο κ. Μαυροειδάκος, ο οποίος εξήγησε ότι οι μολότοφ που πλέον χρησιμοποιούνται έχουν λάδι για να απλώνεται η φωτιά. Φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη, συμπλήρωσε και είπε ότι οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης –  Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα στη Βουλή-2

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί

Για ενέργεια που εντάσσεται «στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας», κάνει λόγο, με δήλωσή του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες. Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή