Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού. Η εγκληματική ομάδα εισήγαγε παράνομα ποτά από χώρες της Ε.Ε. καθώς και από τρίτες χώρες και στη συνέχεια τα διακινούσε στην εγχώρια αγορά με πλαστές ετικέτες νόμιμων εισαγωγέων-διανομέων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 5.294 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, χιλιάδες πλαστές ετικέτες, εξοπλισμός παρασκευής – μίξης – εμφιάλωσης και τυποποίησης αλκοολούχων ποτών, επικόλλησης ετικετών καθώς και  93 κούτες με ενδύματα απομίμηση επώνυμων εταιρειών

Επίσης στο χώρο βρέθηκε πλήθος μηχανημάτων ιατρικής χρήσης, η προέλευση των οποίων καθώς και η χρήση τους ερευνάται.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικίας 45, 45 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον ημεδαποί, ένας 66χρονος καθώς και οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας, ηλικίας 30 και 34 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας, της απάτης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, περί αλκοολούχων ποτών, περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί παραεμπορίου και περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία τους εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή