Δίκη ΧΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα για αυτοπρόσωπη κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων

Δίκη ΧΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα για αυτοπρόσωπη κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο που δικάζει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής το αίτημα που είχε υποβληθεί από πολιτική αγωγή και υπεράσπιση να καταθέσουν αυτοπροσώπως οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη και στελέχη της ΧΑ που με τις καταθέσεις τους διευκόλυναν τις έρευνες των διωκτικών αρχών αποκαλύποντας κρίσιμες πτυχές της δράσης της οργάνωσης εκ των έσω.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εν λόγω μάρτυρες θα εξεταστούν υπό συνθήκες προστασίας, δηλαδή χωρίς να εμφανιστούν στο ακροατήριο και να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, απορρίπτοντας το αίτημα που είχε υποβληθεί αλλά και την σχετική πρόταση της εισαγγελέως.

Η εξέταση των μαρτύρων που έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα, ενώ όπως έγινε γνωστό η πολιτική αγωγή (δικηγόροι των θυμάτων) δεν πρόκειται να λάβουν μέρος κατά την εξέτασή τους διαφωνώντας με τον τρόπο εξέτασης και εμμένοντας στη θέση τους να παραστούν αυτοπροσώπως και να καταθέσουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή