Βανδαλισμός κρεοπωλείου στα Εξάρχεια

Βανδαλισμός κρεοπωλείου στα Εξάρχεια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν μια ομάδα Ελλήνων «οικο-ακτιβιστών» απελευθέρωνε περίπου 60.000 μινκ από δύο μονάδες εκτροφής στο Χιλιόδεντρο Καστοριάς και τη Σιάτιστα Κοζάνης. Στην προκήρυξή τους, τα μέλη της ομάδας είχαν χρησιμοποιήσει την επωνυμία «Αντισπισιστική Δράση – Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων» που παραπέμπει στη διεθνή οργάνωση «ριζοσπαστικής οικολογίας» –κατά άλλους, «οικο-τρομοκρατίας»– «Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων» (Animal Liberation Front – ALF).

«Να τρώτε βίγκαν στα οδοφράγματα», έγραφαν στο κείμενό τους: «Είμαστε ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη φυλάκιση που αυτός ο πολιτισμός έχει δημιουργήσει απέναντι σε κάθε ζωντανό ον. Σε αυτές τις απελπισμένες μέρες ακόμα παλεύουμε για την ελευθερία. Να τρώτε βίγκαν στα οδοφράγματα».

Είχε προηγηθεί παρόμοια δράση τον Δεκέμβριο του 2008 και πάλι στη Σιάτιστα, ενώ αρκετά παλαιότερα μια ομάδα που είχε χρησιμοποιήσει τη «σφραγίδα» «Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων» είχε πυρπολήσει δύο εστιατόρια Mc Donalds στο Χαλάνδρι.

Τα μεσάνυκτα του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από διάλειμμα ετών, κατεγράφη νέο «κρούσμα» οικο-ακτιβισμού: μια ομάδα που υπογράφει ως «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων – Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων» προκάλεσε φθορές στην τζαμαρία κρεοπωλείου στην οδό Καλλιδρομίου και ενός μικρού φορτηγού που ανήκει στην ίδια επιχείρηση. «Ενας απ’ τους πολλούς στόχους που μας προκαλεί αηδία και σιχαμάρα είναι τα κρεοπωλεία. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με ατελείωτα λόγια και αράδες τους λόγους για τους οποίους πλημμυρίζουμε από μίσος και λυσσασμένη οργή ενάντια στους σφαγείς των ζώων και τη βιομηχανία κρέατος (…) η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης», επισημαίνεται στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο Athens Indymedia.

Το κείμενο καταλήγει με το σύνθημα «τα σώματά μας δεν χωράνε σε κλουβιά, βιτρίνες και κελιά» και σ’ αυτό διευκρινίζεται ότι ο βανδαλισμός του κρεοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τη διεθνή εβδομάδα αντισπισιστικών δράσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή