Στοχοποίησαν τον πρύτανη του Παν. Μακεδονίας

Στοχοποίησαν τον πρύτανη του Παν. Μακεδονίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οξύτητα αντέδρασε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης σε βίντεο από ομάδα γνωστών φοιτητών συγκεκριμένης παράταξης, στο οποίο παραποιούν τα γεγονότα σε τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου. Το βίντεο φαίνεται να έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, καθώς προ ημερών είχε ανακαλυφθεί σε ταμπλό φοιτητικής παράταξης αφίσα που παρουσίαζε τον κ. Ζαπράνη σαν Χίτλερ.

Ειδικότερα, η οργίλη ανακοίνωση της πρυτανείας αναφέρεται «στην κυκλοφορία, εκ μέρους γνωστών φοιτητών συγκεκριμένης παράταξης και ενδεχομένως άλλων προσώπων, αφίσας η οποία με ιταμό, αξιόποινο και ανήθικο τρόπο κακοποιεί το πρόσωπο και την προσωπικότητα του πρύτανη, παραμορφώνοντάς τον σε καρικατούρα Χίτλερ, και στην ανάρτηση στο Διαδίκτυο, εκ μέρους των ίδιων, βίντεο από την επιδρομή τους στο γραφείο του πρύτανη στις 18 Οκτωβρίου, καθώς και στην παράλληλη ανάρτηση κειμένου τους». Και προσθέτει: «Στην τελευταία επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής εις βάρος του πρύτανη, περίπου τριάντα φοιτητές τον βιντεοσκόπησαν και στη συνέχεια προέβαλαν στο Διαδίκτυο αποσπασματικές εικόνες προκειμένου να τον δυσφημήσουν. Οι εισβολείς παραχαράσσουν την πραγματικότητα και από θύτες παρουσιάζονται ως θύματα. Επιδιώκουν να εξοικειώσουν την κοινωνία στον παραλογισμό που αποζητά τις ως διά μαγείας λύσεις στα θέματα της Παιδείας και επιτρέπει και ενθαρρύνει την άσκηση ψυχολογικής, λεκτικής και εντέλει κάθε μορφής βίας, υπό τη σκέπη του νέου νομοθετικού πλαισίου που, δυστυχώς, θα επιδεινώσει την κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή