Αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας για τη μη τέλεση της ετήσιας γιορτής

Αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας για τη μη τέλεση της ετήσιας γιορτής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι δηλώσεις στην «Κ» υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου για τους λόγους μη τέλεσης της ετήσιας γιορτής για την 28η Οκτωβρίου στο υπουργείου.

Η ηγεσία του υπουργείου είχε ανακοινώσει ότι ο εορτασμός δεν θα τελεσθεί λόγω πένθους μετά την πρόσφατη απώλεια του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή.

Ο Σύλλογος αντέδρασε στη ματαίωση του εορτασμού και υψηλόβαθμα στελέχη ανέφεραν στην «Κ» ότι η απόφαση ελήφθη, επειδή ο εορτασμός συνοδεύεται από εκδηλώσεις με την παρουσία των παιδιών των υπαλλήλων, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος χαράς. Επίσης, ορισμένοι αποδίδουν την αντίδραση του συλλόγου στο γεγονός ότι ο εορτασμός επρόκειτο να γίνει σήμερα Παρασκευή, προσφέροντας μία ευκαιρία για ευχάριστο κλείσιμο της εργασιακής εβδομάδας ή και μία ευκαιρία για πρόωρη φυγή ενόψει Σαββατοκύριακου.

Ο σύλλογος στην απάντησή του δηλώνει τα εξής:

«Επί της ουσίας αναφέρουμε:

• Εάν μας είχαν ενημερώσει οι «ανώνυμοι» και μας επέτρεπαν να συμμετάσχουν τα παιδιά των υπαλλήλων, θα καταβάλαμε προσπάθεια να μην είχε καμία χαρωπή έκφραση το προσωπάκι τους, λόγω του έντονου πένθους που κυριαρχεί στο χώρο μας !!!

• Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι  α) ο Σύλλογός μας, αντί της απαγορευμένης γιορτής, προέβη σε σημαιοστολισμό και αφισοκόλληση του χώρου του Υπουργείου ως ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς και β) Δεν ζήτησε και ούτε πρόκειται να ζητήσει «πρόωρη φυγή», αλλά θα παραμείνει ως οφείλει στον εργασιακό του χώρο καθ΄όλο το ωράριό του ..

• Μάλλον οι «ανώνυμοι» απόκτησαν παχυλό πορτοφόλι και εξ ιδίων κρίνουν τη «..φυγή ενόψει Σαββατοκύριακου», γιατί οι υπάλληλοι αγωνίζονται νυχθημερόν να  ανταποκριθούν στις δυσβάστακτες υποχρεώσεις που τους έχουν φορτώσει οι κάθε λογής «ανώνυμοι» !!!

Αιδώς Αργείοι !!! Ούτε ίχνος ντροπής .. να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού η χαρά στα παιδικά προσωπάκια !!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή