Κανονικά η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

Κανονικά η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα εξελιχθεί πλέον η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές του χειμερινού εξαμήνου του νέου ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Και αυτό διότι ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) σε συνεδρίασή του αποφάσισε την άρση προηγούμενης απόφασή του για αναστολή διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ενημερώνοντας σχετικά το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο Σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει απλήρωτους τους εκδότες από τον Μάιο του 2016 με τις οφειλές να φθάνουν έως και το 2015. «Το υπουργείο κατανόησε το δίκαιο των αιτημάτων μας. Πήραμε γραπτή διαβεβαίωση από τον κ. Αγγελόπουλο ότι θα εξοφληθούμε, τουλάχιστον σε ένα ποσό των οφειλόμενων, μέχρι τέλος 2017. Επίσης, άρχισαν κάποιες πληρωμές από το υπουργείο» δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Παπαζήσης

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να διευκρινίσω ότι η απόφαση (του ΣΕΕΒΙ) είναι μία απόφαση που δικαιολογεί τη στάση του Υπουργείου τόσο καιρό. Θεωρούμε ότι ήταν μία περιττή αναστάτωση. Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε όποιες διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες. Βεβαίως, θέλουμε να συζητήσουμε και όποια θέματα τίθενται όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή