Η Χρυσή Αυγή εμπόδισε παρέλαση στη Σαντορίνη επειδή η σημαιοφόρος ήταν από την Αλβανία

Η Χρυσή Αυγή εμπόδισε παρέλαση στη Σαντορίνη επειδή η σημαιοφόρος ήταν από την Αλβανία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής αμαύρωσαν την παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ», στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Λίγο, πριν την έναρξη μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο «Hellas Ultras», θέλησαν -και τελικά τα κατάφεραν- να σταματήσουν την παρέλαση.

Οπως αναφέρει το «santonews» το περιστατικό σημειώθηκε καθώς η σημαιοφόρος ήταν από την Αλβανία.

Πολλοί γονείς αποδοκίμασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ζητώντας τους να αποχωρήσουν, προκειμένου να συνεχιστεί η παρέλαση των παιδιών τους. Ταυτόχρονα, μια ομάδα καθηγητών, δημιούργησε αλυσίδα προστασίας για τα παρελαύνοντα παιδιά, ενώ κλήθηκε επίσης η Αστυνομία. 

Ωστόσο, πολλοί γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, φοβούμενοι ενδεχόμενα επεισόδια, απέσυραν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν. Η εκδήλωση μνήμης, ματαιώθηκε, καθώς κατά την διάρκεια της μακράς συνομιλίας των διαμαρτυρομένων με την αστυνομία, οι μαθητές και οι γονείς αποχώρησαν.

Υπουργείο Παιδείας: Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που έκανε η Χρυσή Αυγή στην παρέλαση της Σαντορίνης, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

«Η σημερινή παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου στο Εμπορειό Σαντορίνης που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωϊκή αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα» τονίζει το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί, ενώ διαμηνύνει ότι τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας "την ημετέρα παιδεία". «Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση» προσθέτει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του και συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που, όπως σημειώνει, κράτησαν.

Καταλήγοντας σημειωνει πως οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διαμηνύοντας μάλιστα πως «δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή