Μολότοφ και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο της Αθήνας

Μολότοφ και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο της Αθήνας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στο ύψος της Βουλής, στο μαθητικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και μολότωφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών. Αυτήν την ώρα τα επεισόδια «μεταφέρονται» προς τα Προπύλαια.

Μολότοφ και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο της Αθήνας-1

Με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», χιλιάδες μαθητές απ' όλη την Αττική διαδηλώνουν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

Μολότοφ και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο της Αθήνας-2

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών. Επιπλέον υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή