Νέες ενστάσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ

Νέες ενστάσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ενστάσεις για τον τρόπο εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων στη δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, διατύπωσε σήμερα η υπεράσπιση ζητώντας την παρουσία δικαστικού λειτουργού στο ειδικό δωμάτιο του κτιρίου της Ασφάλειας (ΓΑΔΑ), από όπου αναμένεται να εξεταστούν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες.

Οπως είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, η εξέταση των μαρτύρων είναι πολύ σημαντική και η παρουσία ενός ή και των δύο αναπληρωματικών δικαστικών απο την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης τους, αποτελεί την συνέχεια του φυσικού δικαστή.

«Πώς θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; Η εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπήλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;», είπαν.

Άλλος συνήγορος, προσέφερε την εμπειρία του από δικαστήριο στην Πάτρα, όπου προστατευόμενος μάρτυρας εξετάστηκε με την εικόνα του να μεταδίδεται στο δικαστήριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ η συνήγορος του βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα, ζήτησε και την παρουσία δικηγόρων-όσων το επιθυμούν- στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να παρασταθεί δικαστής από την παρούσα σύνθεση κατά την διάρκεια της κατάθεσης, χωρίς όμως την μετάδοση εικόνας, αφού ο μάρτυρας έχει την ιδιότητα του προστστευόμενου μάρτυρα.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή