ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Προσπάθειες για τη στελέχωση του Μουσείου των Δελφών

Υπουργείο Πολιτισμού: Προσπάθειες για τη στελέχωση του Μουσείου των Δελφών

Επιπλέον προσπάθειες καταβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρουν πηγές του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη στελέχωση του Μουσείου Δελφών, με σκοπό να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χειμερινή λειτουργία του, καθώς με το τέλος του Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού και υπάρχει ενδεχόμενο το μουσείο να είναι κλειστό μία μέρα την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Τα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία αλλά και για τον εθνικό τουρισμό», από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επισήμανε με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης, ζητά από την κ. Κονιόρδου «να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες της Περιφέρειας για να ενισχύσει την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και να προωθήσει τον Τουρισμό, με την στελέχωση του μουσείου για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» και επισημαίνει ότι «δεν αρκούν οι υπερπροσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Φωκίδος αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος σε κεντρικό επίπεδο».