Συνταξιούχοι διπλωματικοί υπάλληλοι: Με τις νέες συντάξεις ακόμα και η επιβίωση καθίσταται επισφαλής

Συνταξιούχοι διπλωματικοί υπάλληλοι: Με τις νέες συντάξεις ακόμα και η επιβίωση καθίσταται επισφαλής

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις νέες περικοπές που δέχονται στις συντάξεις τους εξέφρασαν οι συνταξιούχοι Διπλωματικοί Υπάλληλοι απειλώντας ότι θα επιδιώξουν ακόμα και τη νομική ανατροπή της σχετικής απόφασης.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του  Διοικητικού Συμβουλίου  της 'Ενωσης Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της 'Ενωσης Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων αισθάνεται υποχρεωμένο να διαμαρτυρηθεί εντονοτατα για την νέα περικοπή που πραγματοποιήθηκε στις ήδη αγρίως μειωθείσες συντάξεις των μελών της, περικοπή που περιορίζει τις συντάξεις σε κλάσμα αυτών με τις οποίες συνταξιοδοτήθηκαν τα μέλη της και με βάση των οποίων οι συνταξιούχοι διπλωματικοί ήλπιζαν να ζήσουν αξιοπρεπώς τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. Με τις νέες συντάξεις ακόμα και η επιβίωση καθίσταται πολλές φορές επισφαλής.

Οι νέες αυτές περικοπές αντιτίθενται σε κάθε έννοια δικαιοσύνης και λογικής αντιμετώπισης από το κράτος των υπαλλήλων του, οι οποίοι επί δεκαετίες υπερασπίσθηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν τις θέσεις της Ελλάδος, υπηρετώντας αδιαμαρτύρητα εκεί όπου τους έστελνε η Υπηρεσία, με ελάχιστα μέσα, τις περισσότερες φορές χωρίς καμία υποστήριξη, υλική ή υπηρεσιακή από την Αθήνα. Η συντριπτική πλειοψηφία των διπλωματικών υπαλλήλων δεν υπηρέτησε σε μέρη θεωρούμενα «πολυτελείας»  αλλά σε τριτοκοσμικές και σε πολλές περιπτώσεις εχθρικά διακείμενες έναντι της Ελλάδος χώρες, στερούμενη πολλές φορές λόγω των συνθηκών ακόμη και της παρουσίας της οικογενείας τους. Και υπηρέτησαν αγόγγυστα, με μόνο κριτήριο τη σκέψη ότι υπηρετούν την Πατρίδα τους. Αυτό είναι το ευχαριστώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της 'Ενωσης Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων, πέρα από τη διαμαρτυρία αυτή, Θα εξετάσει όλες τις νομικές δυνατότητες που υφίστανται και θα επιδιώξει τη νομική ανατροπή της σχετικής απόφασης. Πιστεύει όμως ότι το θέμα, πέρα από τη νομικήτου πλευρά έχει και την ηθική διάσταση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή και να αντιμετωπίσει τα άλλοτε στελέχη του Κράτους με θετικό πνεύμα και όχι με εχθρότητα.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή