Εξώδικο του Αριστείδη Φλώρου για το περιεχόμενο ρεπορτάζ

Εξώδικο του Αριστείδη Φλώρου για το περιεχόμενο ρεπορτάζ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξώδικο απέστειλε χθες στην «Κ» ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού Αριστείδης Φλώρος, διαμαρτυρόμενος για το περιεχόμενο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2017 με θέμα τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τίτλο «Η δίκη που “όπλισε” τους δολοφόνους». Στην αρχή του κειμένου επισημαίνει τα ακόλουθα: «Σέβομαι απόλυτα το λειτούργημα του Τύπου και το δικαίωμα αυτού σε σκληρή κριτική και ενδελεχή έλεγχο των ζητημάτων που άπτονται του δημοσίου βίου σε όλες του τις εκφάνσεις. Αυτό που αρνούμαι να αποδεχθώ είναι την άδικη στοχοποίησή μου, δηλαδή το να ρίχνομαι βορά ενώπιον του αδηφάγου κοινού με άδικες κατηγορίες και στο πλαίσιο ικανοποίησης του “λαϊκού τιμωρητισμού”».

Ο Φλώρος παραθέτει αποσπάσματα του κειμένου, τα οποία χαρακτηρίζει «αναληθή» και «προσβλητικά» και διατυπώνει τον ακόλουθο ισχυρισμό: «Ο κάθε αναγνώστης του άρθρου αντιλαμβάνεται τον εξωδίκως δηλούντα ως ένα άτομο με εγκληματικά αποκλίνουσα συμπεριφορά, το οποίο δεν διστάζει να δώσει εντολή έναντι αμοιβής σε κακοποιούς να εκτελέσουν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο, ο οποίος τυγχάνει να είναι πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας “ΛΑΓΗΕ Α.Ε.” με την οποία οι εταιρείες Energa και Hellas Power έχουν σε αστικό επίπεδο αντιδικία. Περαιτέρω, δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι ο εξωδίκως δηλών, το χρονικό διάστημα που βρισκόμουν στη φυλακή είχα έρθει σε επαφή με κυκλώματα κακοποιών, τα οποία και δεν κατονομάζουν, προκειμένου να βρω δήθεν κατάλληλα άτομα τα οποία θα εκτελούσαν τον ανωτέρω δικηγόρο. Για να τεκμηριώσουν τις ανωτέρω ψευδείς αναφορές οι δημοσιογράφοι επικαλούνται αόριστα “πληροφορίες” που έχουν λάβει, μεταξύ άλλων από “δικαστικές πηγές” τις οποίες σαφώς δεν κατονομάζουν, παραπέμπουν δε στις απολογίες δύο Αλβανών πολιτών, κατηγορουμένων για την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, οι οποίες δόθηκαν κατά το στάδιο της ανάκρισης».

Το κείμενο συνεχίζει με τον εξής ισχυρισμό: «Ολες οι ανωτέρω αναφορές είναι μυθοπλασίες, γεγονός το οποίο οφείλατε να γνωρίζετε, αν είχατε ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντα έρευνας και διασταύρωσης των πληροφοριών σας. (…) Ο ψευδής χαρακτήρας των ανωτέρω ισχυρισμών αποδεικνύεται από την πλήρη έλλειψη παράθεσης του οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου από την πλευρά σας και από τη χρήση απροσδιόριστων και νεφελωδών πληροφοριών χωρίς να κατονομάζεται η πηγή αυτών, η οποία προσδιορίζεται γενικά και αόριστα είτε ως δικαστική είτε ως ενημέρωση προερχόμενη από τον χώρο των φυλακών».

Στο εξώδικό του, ο Αριστείδης Φλώρος εγκαλεί την εφημερίδα για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης και ζητεί να ανακληθεί η εις βάρος του προσβολή. «Σας προσκαλώ να ανακαλέσετε τη εις βάρος μου προσβολή και να αποδεχθείτε την αναλήθεια και μεροληψία εις βάρος μου, την οποία αποπνέει το ανωτέρω άρθρο», καταλήγει επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή