Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Μίλησαν» ίχνη και κάρτες sim

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Μίλησαν» ίχνη και κάρτες sim

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δακτυλικό αποτύπωμα σε πόρτα του δικηγορικού γραφείου και οι κάρτες sim από τα κινητά κρατουμένων του Κορυδαλλού οδήγησαν στα ίχνη των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Για την υπόθεση κατηγορούνται πέντε σεσημασμένοι Αλβανοί, τρεις ως ηθικοί και δύο ως φυσικοί αυτουργοί. Οι πρώτοι εκτίουν ποινές για βαριά αδικήματα στον Κορυδαλλό. Από τους άλλους δύο, ο ένας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, ενώ ο δεύτερος διέφυγε στην Αλβανία.

Προέκυψε ότι είχαν συμφωνήσει με τους ηθικούς αυτουργούς να εισπράξουν 20.000 ευρώ προκειμένου να εκφοβίσουν τον δικηγόρο, πυροβολώντας τον στα πόδια. Επιδίωξη των εντολέων τους ήταν να αποσπάσουν 5 εκατ. ευρώ από τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου, Αριστείδη Φλώρο, προκειμένου να ανακαλέσουν παλαιότερες ομολογίες τους, που τον ενέπλεκαν σε «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το 2014 στην Πεντέλη.

Το πρωί της 12ης Οκτωβρίου, οι δύο δράστες επικοινώνησαν με τον Μ. Ζαφειρόπουλο και έκλεισαν συνάντηση μαζί του για τις 6.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Πράγματι, πήγαν στο γραφείο του και αφού ήλεγξαν τον χώρο, έβγαλαν όπλα απειλώντας τον ίδιο και τον συνεργάτη του. Ζήτησαν να μάθουν τη διεύθυνση κατοικίας συγγενών του Αρ. Φλώρου πριν πυροβολήσουν τον άτυχο δικηγόρο μία φορά στο στήθος. Το όπλο έφερε σιγαστήρα, ενώ, σύμφωνα με κατάθεση, ο ένας από τους δράστες φέρεται να είπε στον συνεργό του «ρίξ’ του μια στα πόδια».

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν τους χώρους του γραφείου και ανίχνευσαν αποτυπώματα σεσημασμένων ατόμων, από τα οποία ξεχώρισαν τρία. Το ένα ανήκε στον 32χρονο Αλβανό, που συνελήφθη το Σάββατο ως αυτός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ζαφειρόπουλο.

Αστυνομικοί έκαναν άρση απορρήτου στο τηλέφωνο συγγενών του, στην περιοχή της Κατερίνης, και κατέγραψαν συνομιλία του 32χρονου με στενό συγγενή του, τον οποίο ενημέρωνε ότι προσπαθούσε να διαφύγει στην Ιταλία ή στην Αλβανία. Επειτα από σαρώσεις κινητών και αναλύσεις δεδομένων, εντοπίστηκε, μαζί με μια κοπέλα, σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα. Υστερα από ενέδρα τεσσάρων ημερών, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου τη στιγμή που αποπειράθηκε να εγκαταλείψει τον καταυλισμό. Ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρεια τα γεγονότα. Αποκάλυψε ότι είχε λάβει προκαταβολή 3.000 ευρώ για την «αποστολή» του.

Κατόπιν πληροφοριών μέσα από τον Κορυδαλλό, αστυνομικοί εντόπισαν στα σκουπίδια τις κάρτες SIM τις οποίες, αμέσως μετά τον φόνο, είχαν προσπαθήσει να εξαφανίσουν οι τρεις Αλβανοί κρατούμενοι, ύποπτοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Εκαναν νέες άρσεις απορρήτου και σύντομα υπέκλεψαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους. Σε αυτές, ακούγονται να σχολιάζουν με ένταση το γεγονός ότι, ενώ ζήτησαν τον εκφοβισμό του Ζαφειρόπουλου, οι συνεργοί τους τον δολοφόνησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή