Παπουτσής: Η Πειραϊκή και η μαφία

Παπουτσής: Η Πειραϊκή και η μαφία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στου γιαλού τα βοτσαλάκια -συγκεκριμένα στα βράχια της Πειραϊκής- δεν κάθονται καβουράκια, αλλά τα «βαποράκια», αφού ανθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ναρκωτικών και σχεδόν σε καθημερινή βάση τις νυχτερινές ώρες γίνονται ένοπλες συμπλοκές μεταξύ λιμενικών και λαθρεμπόρων. Την αποκάλυψη έκανε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής κατά τη συζήτηση, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, του νομοσχεδίου για το «Προσωπικό του Λιμενικού Σώματος».

Την απάντηση έδωσε ο κ. Παπουτσής στην επισήμανση του βουλευτού του Συνασπισμού κ. Π. Λαφαζάνη ότι το Λιμενικό Σώμα «θυμίζει παλιά Χωροφυλακή» και θα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί: «Θα παραμείνει στρατιωτικό σώμα, γιατί έχει σημαντικό και εξειδικευμένο ρόλο», απάντησε ο κ. Παπουτσής τονίζοντας ότι «κάθε βράδυ πέφτει πιστολίδι», αφού το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ναρκωτικών βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι πρόσφατα σε ένοπλη επιχείρηση στην παραλία έξω από το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» κατασχέθηκαν ναρκωτικά από σκάφος που είχε σταθμεύσει δίπλα στο σκάφος του ΣΔΟΕ!

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στην αστυνόμευση των λιμανιών ειδικά το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας ότι το Λιμενικό συνδιαλέγεται σε καθημερινή βάση με τα μεγάλα συμφέροντα της ακτοπλοΐας: «Δεν γνωρίζετε τι συμφέροντα παίζονται με τα πέντε λεπτά της ώρας που θα φύγει πρώτο το ένα ή το άλλο πλοίο, και πάντως περισσότερα από το να κλείνει οριστικά ένα νυχτερινό κέντρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απάντηση Λαζόπουλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή