Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της υπόθεσης Αντωνόπουλου – απών ο Αρ. Φλώρος

Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της υπόθεσης Αντωνόπουλου – απών ο Αρ. Φλώρος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 6 Δεκεμβρίου διέκοψε τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους δύο υπηκόους αλβανικής καταγωγής που αντιμετωπίζουν κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ενώ φέρονται ότι εμπλέκονται και στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ως μετέχοντες στην ομάδα που έδωσε εντολή για τον εκβιασμό του.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου προήχθησαν οι δύο κατηγορούμενοι, διέταξε την μεταγωγή, διότι δεν ήταν παρών, του κρατούμενου Αριστείδη Φλώρου ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της απόπειρας κατά του δικηγόρου Αντωνόπουλου, προκειμένου να γίνει η δίκη.

Το αίτημα που προβλήθηκε από την υπεράσπιση Φλώρου, ότι η κλήτευση του δεν ήταν σύννομη δεν έγινε δεκτό και μετά ταύτα διατάχθηκε να εμφανιστεί ο Αριστείδης Φλώρος στο δικαστήριο.

Ομως με έγγραφο που έφθασε στο δικαστήριο μετά από διακοπή περίπου δύο ωρών, ο Αριστείδης Φλώρος δεν μπόρεσε να εμφανιστεί στη δίκη – εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση της  Energa- προκαλώντας την αντίδραση των Αλβανών κατηγορουμένων, οι οποίοι προέβησαν σε προκλητικά σχόλια για την μη εμφάνιση του Αριστείδη Φλώρου, τον οποίον οι ίδιοι κατονόμασαν ως το πρόσωπο που τους έδωσε εντολή για 100 χιλιάδες ευρώ να σκοτώσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο.

Το δικαστήριο μετά την μη εμφάνιση του Φλώρου, ξεκίνησε κανονικά τη διαδικασία (κλήρωση ενόρκων κλπ), και διόρισε δικηγόρους για τους δύο Αλβανούς, οι οποίοι δεν είχαν, διακόπτοντας για τις 6 Δεκεμβρίου.

Νωρίς το πρωί, κατά τη μεταγωγή των δύο Αλβανών κατηγορουμένων στο δικαστήριο, οι ίδιοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λέγοντας πως «δεν έχουμε σχέση με τη δολοφονία αυτού του δικηγόρου», ενώ δεν παρέλειψαν να εκτοξεύσουν ύβρεις κατά των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες και των τεχνικών της τηλεόρασης.

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας η εκδίκαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου με κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης τους δυο από τους τρεις Αλβανούς κρατούμενους που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκατηγορούμενος των δυο, ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας κατά του κ. Αντωνόπουλου, είναι ο Αρης Φλώρος, καταδικασμένος ήδη για την μεγάλη υπεξαίρεση της Energa-Hellas Power.

Η μη εμφάνιση του τελευταίου στο δικαστήριο, προκάλεσε την αντίδραση της έδρας που ζήτησε να γίνει άμεσα η μεταγωγή του από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου κρατείται.

Νωρίτερα, ο συνήγορός του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει αναβολή της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η κλήση του κατηγορουμένου δεν έγινε με νόμιμο τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή