Δολοφόνησε τη Ζέμπερη για 25 ευρώ

Δολοφόνησε τη Ζέμπερη για 25 ευρώ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 58χρονος Ελληνας συνελήφθη ως ο δράστης της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Προσήχθη αρχικά ως ύποπτος χθες το πρωί, στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) και μερικές ώρες αργότερα φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Οι ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν αδιάσειστα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ενοχή του. Εργαστηριακά ευρήματα συγκεκριμένα επιβεβαιώνουν την παρουσία του 58χρονου στη σκηνή του εγκλήματος, ενώ αποδεικνύεται ότι περίπου μιάμιση ώρα μετά τον φόνο πούλησε το κινητό τηλέφωνο του θύματος για μόλις 20 ευρώ. Κίνητρο εξάλλου της δολοφονίας φέρεται πως ήταν η ληστεία.

Εις βάρος του 58χρονου ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Ο κατηγορούμενος είναι σεσημασμένος, καθώς στο παρελθόν έχει καταδικαστεί σε εικοσαετή κάθειρξη για κλοπές και ναρκωτικά. Φέρεται να επιτέθηκε στην άτυχη κοπέλα μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, με μόνο κίνητρο να τη ληστέψει. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι και στο παρελθόν έχει αποπειραθεί να ληστέψει επισκέπτες του νεκροταφείου.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη του χάρη στο στίγμα τού κινητού τηλεφώνου της 32χρονης. Συγκεκριμένα, από σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας η συσκευή εντοπίστηκε –περίπου μια ώρα μετά τον φόνο– να εκπέμπει για τελευταία φορά στην περιοχή της Ομόνοιας. Εκεί κατευθύνθηκε μετά τον φόνο ο 58χρονος προκειμένου να το πουλήσει σε καταστήματα αλλοδαπών. Κλιμάκια αστυνομικών μετέβησαν στην οδό Μενάνδρου και έπειτα από επίμονη έρευνα εντόπισαν το μαγαζί στο οποίο ο 58χρονος πούλησε τη συσκευή. Ηλεγξαν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και «απομόνωσαν» τη φωτογραφία του υπόπτου (βλ. δημοσίευμα «Κ» την 3/11/2017). Αμέσως μετά, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες για τον βρουν και να τον συλλάβουν. Κατόπιν έρευνας δέκα ημερών, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν χθες το πρωί στην περιοχή της Ριζούπολης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι της άτυχης εφοριακού. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 58χρονος πούλησε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο για 20 ευρώ, καθώς και ότι μέσα στην τσάντα της η 32χρονη είχε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ.

Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου. Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο προτού αφήσει την τελευταία της πνοή, ο ιερέας του κοιμητηρίου. Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή