Δήμαρχος Λέσβου: «Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις για αποσυμφόρηση»

Δήμαρχος Λέσβου: «Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις για αποσυμφόρηση»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διερεύνηση των καταγγελιών ότι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή ορισμένα μέλη τους έχουν διασυνδέσεις με διακινητές, καθώς και την αστυνόμευση στα σημεία όπου βγαίνουν οι βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες για να ελεγχθεί αν υπάρχουν άτομα που όπως καταγγέλλεται τους κατευθύνουν, προχωρεί ο Δήμος Λέσβου, ύστερα από κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό.

Κάθετα αντίθετος με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στη συζήτηση που επεδίωξε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μεταξύ των δημάρχων των νησιών, όπου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ο τελευταίος επεσήμανε ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις περί αποσυμφόρησης. Παράλληλα, τόνισε ότι αν ανοίξει νέο κέντρο στο νησί, τότε όσο αυξάνονται οι εγκλωβισμένοι τόσο το υπουργείο θα αναζητεί νέους χώρους.

Επίσης, σήμερα, κατά την επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου από τον οθωμανικό ζυγό, και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παραστούν πολιτικά πρόσωπα στην εξέδρα των επισήμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου εναντιώνεται στην προσπάθεια «μετατροπής της Λέσβου από το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή για χιλιάδες ανθρώπους», απαιτεί την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας, τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές και τη μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι αντίθετο στη δημιουργία νέας δομής, αλλά και στη σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση πλωτών κέντρων. Αν δεν εισακουστεί, επισημαίνει, θα προχωρήσει σε γενική κινητοποίηση.

Εξάλλου, 20 μέρες συμπληρώθηκαν χθες από τη διαμαρτυρία των Αφγανών προσφύγων που κοιμούνται στην κεντρική πλατεία Σαπφούς, με εφτά από αυτούς να βρίσκονται σε απεργία πείνας, ενώ έχουν σημειωθεί και λιποθυμίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή