Παρέμβαση εισαγγελέως Aρείου Πάγου για την υπόθεση Αυγενάκη

Παρέμβαση εισαγγελέως Aρείου Πάγου για την υπόθεση Αυγενάκη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξενης Δημητρίου,προκάλεσαν δημοσιεύματα, κυρίως της εφημερίδας Documento, που αναφέρονται σε συνομιλίες ποινικών κρατουμένων με διάφορα άτομα, μεταξύ άλλων και με τον Γραμματεα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κ. Δημήτριου διαβίβασε τα σχετικα δημοσιεύματα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, ζητώντας του να διερευνηθεί αν από τις συνομιλίες προκύπτει τυχον τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ο κ. Αυγενάκης, σε δηλωσεις που έκανε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών, ανέφερε πως «μου ζητήθηκε να συνδράμω σε ένα θέμα που είχε να κάνει με την παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης και μέχρι εκεί».

Παράλληλα, έκανε λόγο για τακτικές που κινούνται στο «σκοτάδι», ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση για την οποία αναφορά έκανε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Ακόμη, απείλησε και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή