Κάθειρξη 7 ετών στον Χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε τον φοιτητή στους Αμπελόκηπους

Κάθειρξη 7 ετών στον Χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε τον φοιτητή στους Αμπελόκηπους

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή (αφέθηκε ελεύθερος) καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Χρήστος Ζέρβας που υπηρετούσε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή και είχε κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελόκηπους τον περασμένο Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το θύμα της επίθεσης περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες δέχθηκε την επίθεση, ενώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε τον νεαρό και μάλιστα με βάναυσο τρόπο.

Το δικαστήριο τελικώς τον καταδίκασε χωρίς ελαφρυντικά, πρότερου εντίμου βίου, όπως προτάθηκε από εισαγγελικής πλευράς, για τα αδικήματα της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ωστόσο δέχθηκε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση του και τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, δύο χιλιάδες ευρώ εγγύηση και υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή