Απολογία 58χρονου: «Παλεύαμε και τη χτύπησα με το μαχαίρι»

Απολογία 58χρονου: «Παλεύαμε και τη χτύπησα με το μαχαίρι»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λεπτομέρεια περιέγραψε στην προανακριτική απολογία του τον φόνο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη ο 58χρονος φερόμενος ως δράστης. Στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών ομολόγησε ότι αποπειράθηκε να ληστέψει την άτυχη κοπέλα και να της αρπάξει την τσάντα. Εκείνη αντιστάθηκε και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να τη χτυπάει με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της. «Σκέφτηκα να πάρω τη τσάντα της κοπέλας. Της έβγαλα το μαχαίρι, άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε. Χωρίς να καταλάβω πώς, κι ενώ παλεύαμε, τη χτύπησα με το μαχαίρι δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές. Μετά η κοπέλα, που ήταν ματωμένη, άρχισε να τρέχει προς το κέντρο του νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια». Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η άτυχη εφοριακός έφερε 14 τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της, τα τέσσερα πιο βαθιά.

Αίματα

Στη συνέχεια της απολογίας του, ο 58χρονος ανέφερε τα ακόλουθα: «Κοίταξα τα χέρια μου και είδα ότι ήταν γεμάτα αίματα. Το αίμα ήταν της κοπέλας, γιατί εγώ δεν είχα χτυπήσει. Εβγαλα μια χαρτοπετσέτα και τα σκούπισα. Κοίταξα μέσα στην τσάντα, είχε ένα iPhone 5, ένα πορτοφόλι με κάρτες και 5 ευρώ. Τα είχα χαμένα εκείνη την ώρα. Πούλησα το κινητό σε μαγαζί Πακιστανών μαζί με τα ακουστικά για 20 ευρώ. Μετά ψώνισα πρέζα από τη Βάθης και πήγα σπίτι και κοιμήθηκα για να ηρεμήσω». Ο 58χρονος φέρεται να πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη μπλούζα του σε κάδους απορριμμάτων, ενώ έκρυψε και εν συνεχεία έκαψε την τσάντα της 32χρονης.

Στη διάρκεια της 20ήμερης έρευνας, αστυνομικοί «σάρωσαν» τη σκηνή του εγκλήματος, εξέτασαν πάνω από 300 μάρτυρες και τελικά οδηγήθηκαν στα ίχνη του δράστη από το κλεμμένο κινητό της 32χρονης. Πώς συνέβη αυτό; Μετά τον φόνο ο κατηγορούμενος απενεργοποίησε τη συσκευή και κατευθύνθηκε σε κατάστημα της οδού Σοφοκλέους για να το πουλήσει. Ο αλλοδαπός κλεπταποδόχος το ενεργοποίησε για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούσε. Τότε, η συσκευή έδωσε «στίγμα» και αποκάλυψε το σημείο όπου κατευθύνθηκε ο δράστης μία ώρα μετά τον φόνο. Με τη χρήση τεχνικών μέσων εντόπισαν το κατάστημα, ανέσυραν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στο εσωτερικό και απομόνωσαν τη φωτογραφία του υπόπτου. Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, αστυνομικοί «χτένισαν» την περιοχή του κέντρου έχοντας ανά χείρας τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη. Τον συνέλαβαν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. DNA του ταυτοποιήθηκε σε ματωμένα χαρτομάντιλα από το σημείο της δολοφονίας.

«Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρεια την αλληλουχία των ενεργειών του κατά τη διάρκεια και μετά την ειδεχθή πράξη του», δήλωσε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης.

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή