ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτος φυλακής με 48ωρη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας

koufontinas--2
koufontinas11

Mε περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμείνει, Βαρνάβα Αττικής, βγήκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από τη φυλακή για πρώτη φορά από τότε που συνελήφθη το 2002 το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η αίτησή του για χορήγηση ολιγοήμερης, δύο ημερών, άδειας έγινε δεκτή από το αρμόδιο συμβούλιο στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος και συναίνεσε για τη χορήγησή της.

Σύμφωνα με τον νόμο για τη χορήγηση των αδειών δεν απαιτείται άλλη προϋπόθεση πλην της αξιολόγησης της συμπεριφοράς του κρατούμενου στις φυλακές, προϋπόθεση που συγκέντρωνε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Λίγο νωρίτερα με ανακοίνωσή τους οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι υπεραμύνονται της νομιμότητας της σχετικής απόφασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

«Το καλοκαίρι ως η εποχή του "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα. Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της "προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας".

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας. Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους».