Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Kαταδικάζουμε την άδεια σε έναν καταδικασθέντα τρομοκράτη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Kαταδικάζουμε την άδεια σε έναν καταδικασθέντα τρομοκράτη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυσαρέσκεια τους για τη 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω ανακοίνωσης της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

Η 47χρονη δημοσιογράφος έκανε λόγο για «κάτι που έγινε σήμερα στην Ελλάδα, το οποίο μας αφορά τρομερά», τονίζοντας ότι «καταδικάζουμε την άδεια σε έναν καταδικασθέντα τρομοκράτη». Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί «για πολλαπλούς φόνους», τονίζοντας τις δολοφονίες του ναυτικού ακολούθου των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Νορντίν και του Αμερικανού λοχία Ρόναλντ Στιούαρτ. 

Επιπλέον, αναφερόμενη προφανώς στην περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού, σημείωσε ότι σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις άδειας καταδικασθέντων μελών της 17Ν, οι αδειούχοι εξαφανίστηκαν και δεν επέστρεψαν ποτέ στη φυλακή. «Προφανώς ανησυχούμε ότι δεν θα επιστρέψει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σφοδρά πυρά Πάιατ

Στο μεταξύ, πυρά κατά του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εκτόξευσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μέσω Twitter.

«Προσθέτω τη φωνή μου σε εκείνες από όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα που εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να αφήσει ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της «17Ν», αναφέρει ο κ. Πάιατ και προσθέτει:

«Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η εν λόγω άδεια ατιμάζει την μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή