Παραπέμπεται σε δίκη ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

Παραπέμπεται σε δίκη ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 38χρονος αγγειοχειρουργός ο ποίος κατηγορείται για την δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας τον περασμένο Απρίλιο θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, τον παραπέμπει σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

«Είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο βούλευμα και στη συνέχεια, περιγράφει τις κινήσεις του να οδηγήσει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο δεν διέθετε ιατρικό εξοπλισμό. Εκεί, ο ίδιος φέρεται να της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους καταθέσεις.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της «συγκάλυψης» εντάσσεται -κατά το βούλευμα- η κίνησή του να στείλει μήνυμα στην 36χρονη, όπου δήθεν τη ρωτούσε γιατί δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, όπως επίσης το γεγονός ότι μετά την εξαφάνισή της έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητο για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Προκειμένου δε, να μην κινήσει τις υποψίες των συναδέλφων του – όσο ακόμη βρισκόταν στο νοσοκομείο – ο κατηγορούμενος αστειευόταν μαζί τους, όπως αναφέρεται στο βούλευμα.

Να σημειωθεί ότι ο προφυλακισμένος γιατρός ύστερα από την αρχική του άρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος, ενώ απέδωσε το θάνατό της σε αμέλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή