Ελληνογαλλική καινοτομία στο Γκάζι

Ελληνογαλλική καινοτομία στο Γκάζι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο Ελλήνων και Γάλλων δίνει φέτος «ραντεβού» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Το 2ο ελληνογαλλικό φόρουμ MAZINNOV, πρωτοβουλία της γαλλικής πρεσβείας, ανοίγει σήμερα τις πύλες του, προκειμένου να φέρει σε επαφή δημιουργικούς ανθρώπους από τις δύο χώρες, να δώσει φωνή στις παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και στη νέα γενιά, που θα έχει ευκαιρία να οραματιστεί μεγαλόφωνα το μέλλον της πατρίδας της…

Συμμετοχή έχουν δηλώσει πάνω από τριακόσιοι φορείς – ελληνικές και γαλλικές επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο ωρίμανσης, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, δήμοι και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ινστιτούτα, οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που επιθυμούν να δώσουν σάρκα και οστά σε μια ρηξικέλευθη ιδέα. Η καινοτόμος σκέψη δεν αποτελεί μονοπώλιο κανενός. Η «έξυπνη πόλη», οι συνέργειες μεταξύ πόλεων, οι βέλτιστες πρακτικές για τις πόλεις του μέλλοντος θα αποτελέσουν θέματα γόνιμων συζητήσεων. Αλλωστε, στόχος των διοργανωτών είναι να ενθαρρύνουν το κοινό να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη – εξ ου και οι μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής δημιούργησαν ειδικά γι’ αυτή την περίσταση ένα βίντεο για το πώς οραματίζονται την Ελλάδα του 2050. Την επόμενη μέρα θα συνεχιστεί η προβολή στο μέλλον και δη σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η υγεία, ο τουρισμός, η ενέργεια, το κράτος δικαίου και νεοφυείς επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Αυτές, εν συνεχεία, θα αξιολογηθούν από μια ευρεία κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, την αντιδήμαρχο Αθηναίων σε θέματα καινοτομίας Αμαλία Ζέπου, τον σύμβουλο στρατηγικής της ομάδας Ολυμπιακός Christian Karembeu κ.ά.

Με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο μαραθώνιος «Υιοθετήστε μια startup». Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνέργειες, όχι απαραίτητα ελληνογαλλικές. Το ζητούμενο είναι μια πιο ώριμη επιχείρηση να προσφέρει σε μια νεοφυή τεχνική υποστήριξη, συμβουλευτική για ανάπτυξη, διεύρυνση του δικτύου διανομής κ.ά. Οι φερέλπιδες επιχειρηματίες έχουν πολλά, βέβαια, να μάθουν από το γαλλικό παράδειγμα. Σημειώνεται ότι η Γαλλία κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως σε θέματα καινοτομίας, μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, σύμφωνα με την Clavirate Analytics 2017. Το 2016 οι γαλλικές startups συγκέντρωσαν πάνω από 2 δισ. ευρώ επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Η φετινή διοργάνωση, που είναι ανοικτή στο κοινό και διαθέτει ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά – γαλλικά – αγγλικά, αποτελεί συνέχεια του περυσινού 1ου φόρουμ ΜAZINNOV, από το οποίο προέκυψαν το Δίκτυο ΜAZINNOV και η υπογραφή της χάρτας MAZINNOV από 150 μέλη. Εν συνεχεία, ο δρόμος… προς τα Ηλύσια Πεδία είχε ανοίξει για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που έλαβαν μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις, όπως το Hacking του δημαρχείου των Παρισίων αλλά και η έκθεση VivaTechnology.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή