ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο θανάτου του Ατατούρκ

Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο θανάτου του Ατατούρκ

Εκατοντάδες Τούρκοι επισκέφθηκαν σήμερα το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει και το σπίτι – μουσείο στο οποίο φέρεται να γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο θανάτου του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κοσμικού κράτους.

Εκτός από τα περίπου 30 λεωφορεία που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στον χώρο του προξενείου, αρκετοί ήταν και οι μεμονωμένοι επισκέπτες που έφτασαν με το αυτοκίνητό τους από διάφορα μέρη της Τουρκίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο θανάτου του Ατατούρκ-1

Σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη ειδικά για τη σημερινή μέρα, προκειμένου να τιμήσουν τον Κεμάλ Ατατούρκ. Ανάμεσα στους επισκέπτες, δεκάδες παιδιά από σχολεία της γειτονικής χώρας αλλά και άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες θα παραμείνουν το τριήμερο στην πόλη, επισκεπτόμενοι διάφορα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. 

Κοσμοσυρροή στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο θανάτου του Ατατούρκ-2

Όπως εκτιμούν τουριστικά πρακτορεία, θα ήταν περισσότεροι αλλά υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις λόγω της χτεσινής απεργίας των τελωνειακών. Αν και δεν προέκυψε τελικά πρόβλημα στα τελωνεία, ο φόβος απέτρεψε πολλούς από το να ταξιδέψουν ενώ το είχαν προγραμματίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ