Το νέο πλήγμα με Γιόχανσον και η επόμενη μέρα

Το νέο πλήγμα με Γιόχανσον και η επόμενη μέρα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα της ΑΕΚ, καθώς ο τραυματισμός του Γιάκομπ Γιόχανσον στον αγώνα της Σουηδίας με την Ιταλία απεδείχθη σοβαρός. Ο μέσος της Ενωσης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 6 μήνες. Μετά τον Πέτρο Μάνταλο, ο Μανόλο Χιμένεθ βλέπει άλλον έναν σημαντικότατο ποδοσφαιριστή να βγαίνει «νοκ άουτ» λίγες ημέρες πριν από τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και Ριέκα για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γιόχανσον έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια από την αρχή της σεζόν, αποτελώντας έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες του ρόστερ της Ενωσης.

Η ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών πριν από τον τραυματισμό του διεθνούς Σουηδού, αλλά δεν είχε λάβει ακόμη απάντηση. Το συμβόλαιο του 27χρονου μέσου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θέλει να τον διατηρήσει στο δυναμικό της. «Να παίξουμε για τον Γιάκομπ, όπως παίζαμε και για τον Πέτρο», ανέφερε ο Χιμένεθ στις δηλώσεις του, με τις σκέψεις για την –εκ των έσω– αντικατάστασή του να βρίσκονται ήδη στο προσκήνιο.

Πώς θα καλυφθεί το κενό

Ο ρόλος του Παναγιώτη Κονέ μοιραία γίνεται ιδιαίτερα αυξημένος, ακόμη κι αν δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό με την ΑΕΚ φέτος. Αν ο Κονέ είναι υγιής, όχι μόνο θα προσφέρει λύσεις στην ομάδα, αλλά θα δώσει και επιπλέον ποιότητα στην μεσαία γραμμή. Πέραν του Γαλανόπουλου, που αναμένεται να πάρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει και ο Αϊντάρεβιτς, ασχέτως αν δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα. Επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί στα θεωρητικά «εύκολα» παιχνίδια η μετατόπιση του Τζανετόπουλου σε ρόλο κεντρικού μέσου. Εκ των νεαρών παικτών, σε ρόλο αμυντικού μέσου αγωνίζεται ο Πάρης Μπάμπης.

Ως προς τη μεταγραφική ενίσχυση, η ΑΕΚ ανέφερε πως δεν ασχολείται με κάποια συγκεκριμένη περίπτωση αυτή τη στιγμή, αλλά είναι δεδομένο ότι τον Ιανουάριο θα υπάρξει ενίσχυση. Ως προς τις θέσεις, η Ενωση θα προσπαθήσει να αποκτήσει τουλάχιστον έναν κεντρικό μέσο, έναν αριστερό μπακ που να μπορεί να δώσει «ανάσες» στον Λόπεζ και έναν εξτρέμ αν αποχωρήσει ο Τρίστασον.

• Τσόσιτς και Κλωναρίδης θα αγωνιστούν κανονικά την Κυριακή.

• Βράνιες και Αραούχο θα παραθέσουν δείπνο στους συμπαίκτες τους απόψε στη Γλυφάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή