Μια ομάδα μαθητικής επιχειρηματικότητας μας βάζει τα (Google) γυαλιά

Μια ομάδα μαθητικής επιχειρηματικότητας μας βάζει τα (Google) γυαλιά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Η λέξη Apollo σίγουρα σας φέρνει στο μυαλό την κατάκτηση του Διαστήματος. Ομως, για μία ομάδα μαθητών του Β΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, η κατάκτηση αφορά ένα άλλο πεδίο, ενδιαφέρον και δύσκολο για τα ελληνικά δεδομένα. Ετσι βάφτισαν ένα δικό τους δημιούργημα πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, που αφορά τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στην Αρκαδία. Αποτελείται από έναν συνδυασμό εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο και μιας χάρτινης συσκευής προβολής, σχεδιασμένης από την Google. Κρατώντας τη συσκευή αυτή, ο χρήστης έχει μια οπτικοακουστική τρισδιάστατη ξενάγηση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα στον ναό, όπως αυτός ήταν στο τελευταίο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Ηταν τέτοια η ομορφιά του, που ορισμένοι τον αποκαλούσαν «Παρθενώνα της Πελοποννήσου».

To Αpollo γεννήθηκε το 2015-2016 με την συνεργασία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και έχει ώς τώρα αποσπάσει πολλά βραβεία. Ηταν το «προϊόν» της εικονικής επιχείρησης «EPEIKON» (Από τις λέξεις Επικούρειος και Εικόνες) που έφτιαξαν οι μαθητές. Τη Δευτέρα το βράδυ, έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του εγχειρήματος, στη Στοά του Βιβλίου με πλήθος κόσμου και βέβαια τους ίδιους τους δημιουργούς, που έχουν πλέον αποφοιτήσει από το σχολείο και τώρα είναι φοιτητές πανεπιστημίου. Παρόντες ο Επαμεινώνδας – Νικόλαος Μπίτσης, διευθυντής του Β΄ Αρσακείου, ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Βασίλειος Λαμπρινουδάκης που έδωσε τα φώτα του στα παιδιά για τα κείμενα στον οπτικοακουστικό οδηγό αλλά και η τέως γ.γ. του υπουργείου Λίνα Μενδώνη, που συνεχάρη την ομάδα για την πρωτοποριακή της δουλειά.

Σπουδαία η συμβολή της δρος Σοφίας Ραπτάκη, υποδιευθύντριας του Λυκείου αλλά και της καθηγήτριας Πολιτικών και Νομικών Επιστημών Δήμητρας Χατζηαγγελάκη που στάθηκαν στο πλευρό των εκκολαπτόμενων επιχειρηματιών σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας. Παρακολουθώντας τα παιδιά στο πάνελ, καμάρωσα ως παλιά μαθήτρια του Β΄ Αρσακείου και επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά πως το καλό σχολείο μπορεί να σου δώσει φτερά γνώσης, ηθικής και μόρφωσης για να πετάξεις μακριά στη ζωή και να κατακτήσεις ό,τι πραγματικά θες.