Πετρούνιας: «Εκφράζω τη συμπόνοια μου σε όσους περνάνε δύσκολα μετά τη φονική καταιγίδα»

Πετρούνιας: «Εκφράζω τη συμπόνοια μου σε όσους περνάνε δύσκολα μετά τη φονική καταιγίδα»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε δυνατή βροχή και με μία μικρή καθυστέρηση έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Λευτέρης Πετρούνιας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, αρκετές ημέρες νωρίτερα, προκειμένου να συγχαρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον χρυσό Ολυμπιονίκη για την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά και ο κ. Παυλόπουλος αποφάσισε να μην την αναβάλει θέλοντας, μέσα από τις επιτυχίες του «βασιλιά των κρίκων», να περάσει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τους κατοίκους της περιοχής της Αττικής που δοκιμάζονται από την πρόσφατη φονική καταιγίδα.

«Ίσως κάποιοι να διερωτώνται γιατί συναντιόμαστε σήμερα. Θα μπορούσαμε να το έχουμε αναβάλει. Θα μπορούσα να επικαλεστώ το ότι οι υποχρεώσεις σου είναι πολλές και ότι θα συναντιόμασταν μετά από πολύ καιρό. Αλλά προτιμώ να πω ότι αυτή την μέρα πένθους, επέλεξα κι εγώ να μην αναβάλλουμε αυτό το ραντεβού, γιατί η εδώ παρουσία σου σηματοδοτεί πολλά. Σε μια μέρα πένθους που χειμάζεται ένα κομμάτι των συμπολιτών μας εδώ δίπλα στην Δυτική Αττική, εσύ, οι συναθλητές σου, αυτή η γενιά που έχει δώσει τόσα, δείχνει ότι ο Λαός μας αντέχει και θα αντέξει. Όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, άνθρωποι που εκφράζουν την αριστεία σε μια αρμονική σύνθεση των επιδόσεων και του ήθους, θα αντέξουμε. Αρκεί να πάρει καθένας από τη νέα γενιά αλλά και από τους μεγαλύτερους το δικό σας παράδειγμα.

Λευτέρη μου, καλή δύναμη, συνέχισε και οι καθημερινές δυσκολίες και οι ελλείψεις που υπάρχουν ας μην σε κλονίσουν ποτέ. Οι δικές σου δυνατότητες μπορούν να τα υπερνικήσουν όλα αυτά. Και στο πρόσωπό σου στέλνω αυτόν τον χαιρετισμό τούτη τη δύσκολη μέρα σ’ όλους εσάς που μας κάνατε περήφανους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Καλωσόρισες και καλή δύναμη», ήταν τα λόγια του κ. Παυλόπουλου και ο χρυσός Ολυμπιονίκης, εμφανώς συγκινημένος, απάντησε πως είναι «τιμή του που μια τέτοια ημέρα σοκαριστική για όλη την Ελλάδα τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Τόσο ως Λευτέρης Πετρούνιας όσο και εκ μέρους ολόκληρης της εθνικής ομάδας θα ήθελα να εκφράσω τη συμπόνοια και τη συμπαράστασή μου στους συμπατριώτες μας που περνάνε δύσκολα μετά τη φονική καταιγίδα», πρόσθεσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Η συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Λευτέρη Πετρούνια κράτησε περίπου μισή ώρα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε στην «Κ»: Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήσαμε όμορφα πράγματα. Μιλήσαμε για την επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών και για τα προβλήματα χρηματοδότησης από την πολιτεία. Είμαι σίγουρος ότι τα προβλήματά μας εισακούστηκαν από ένα πρόσωπο που θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή