Προβλήματα από την Πιερία έως το Ιόνιο

Προβλήματα από την Πιερία έως το Ιόνιο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προληπτικά μέτρα, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων, για κύμα κακοκαιρίας έχουν ληφθεί στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στην Ιθάκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με αποφάσεις των τριών δημάρχων, αποφασίστηκε να παραμείνουν σήμερα κλειστά όλα τα σχολεία και όλες οι μονάδες προσχολικής αγωγής. Στο μεταξύ, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κεφαλονιά, ένας οδηγός εγκλωβίστηκε σε δρόμο κοντά στην κοινότητα Κορωνάτο, αλλά στη συνέχεια απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική. Επίσης, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην Ερισσό, στην Παλική, στα Σιμωτάτα, στα Βλαχάτα και στα Καρούζα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έτσι οι δρόμοι έμειναν ανοικτοί. Ακόμη, λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκε πτώση δένδρου δίπλα από σχολείο στη Σκάλα Κεφαλονιάς, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Οι τοπικές Αρχές της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου έχουν καλέσει τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να έχουν φροντίσει για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Ακόμη, στη Ζάκυνθο έγιναν εργασίες για την κοπή και απομάκρυνση καμένων δέντρων από σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή των Ορθονιών, που επλήγη το περασμένο καλοκαίρι από καταστροφικές πυρκαγιές.

Η κακοκαιρία είχε συνέπεια να διακοπεί για αρκετές ώρες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα στην Πιερία. Πιο συγκεκριμένα, το ρεύμα καθόδου έκλεισε από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7.30 το βράδυ στο ύψος του κόμβου Νέας Εφέσου, αφού πρώτα πλημμύρισε κάμπος που περιβάλλει τον αυτοκινητόδρομο και οι παράδρομοι της εθνικής οδού. Ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρεπόταν για αρκετές ώρες στην Εγνατία Οδό (κόμβος Κλειδιού) και από εκεί μέσω Κοζάνης και Ελασσόνας επανέρχονταν στον αυτοκινητόδρομο στη Λάρισα (κόμβος Γυρτώνης). Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα. Πάντως, ο αποκλεισμός ενός ρεύματος της εθνικής οδού γεννάει πολλά ερωτήματα για την ποιότητα των αντιπλημμυρικών έργων στον δρόμο και στην περιοχή.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, με απόφαση που πήρε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή