ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων σε Πειραιώς, Λεωφόρο Δημοκρατίας και Γρηγορίου Λαμπράκη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων σε Πειραιώς, Λεωφόρο Δημοκρατίας και Γρηγορίου Λαμπράκη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, καθώς και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι.

Ωστόσο, στη λεωφόρο Σαλαμίνας στη Σαλαμίνα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από Ζωοδόχου Πηγής έως λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Σε επιφυλακή η περιφερειακή ενότητα Πειραιά

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.