Φάμελλος: Τον Μάρτιο θα έχουν κυρωθεί τα σχέδια για τα αντιπλημμυρικά έργα

Φάμελλος: Τον Μάρτιο θα έχουν κυρωθεί τα σχέδια για τα αντιπλημμυρικά έργα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάρτιο θα έχουν κυρωθεί τα σχέδια για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο. Μετά τις φονικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 20 νεκρούς σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, ο κ. Φάμελλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Alpha), έκανε λόγο για «συνολική ανακατασκευή της χώρας», ενώ απέρριψε την άποψη πως χρειάστηκαν νεκροί για να αρχίσει ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.

«Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην ασφαλή λειτουργία των ρεμάτων. Σε επίπεδο ευρωπαϊκής οδηγίας υπήρχαν σχέδια του 2012, βρήκαμε σχέδια παγωμένα. Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος ώστε αυτές οι μελέτες διαχείρισης πλημμύρας να τελειώσουν. Θα τις κυρώσουμε αρχές του ’18,  θα δίνουν εντολές οι τοπικές αρχές ώστε να εξασφαλίσουν πλημμυρική απορροή. Αυτές οι μελέτες θα λάβουν υπόψη και τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος σε σχέση με τα αυθαίρετα, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και τη νίκη της Φώφης Γεννηματά, πρόσθεσε: «περιμένουμε να δούμε το πρόγραμμα και την πολιτική ατζέντα του νέου φορέα».

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή