ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ γονείς από τη Χίο για τη μοριοδότηση μαθητών σεισμόπληκτων περιοχών

Στο ΣτΕ γονείς από τη Χίο για τη μοριοδότηση μαθητών σεισμόπληκτων περιοχών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έντεκα γονείς μαθητών από τη Χίο που μετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ζητώντας την ακύρωση υπουργικής απόφασης με την οποία λόγω των σεισμών, που έπληξαν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι μαθητές των νησιών αυτών μοριοδοτήθηκαν κατά διαφορετικό τρόπο.

Οπως υποστηρίζουν οι γονείς που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο, οι μαθητές της Χίου είχαν διαφορετική μοριοδότηση από τους μαθητές της Λέσβου, πλην Βρίσας, κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όπως υποστηρίζουν, σε καμία περίπτωση από τις περιστάσεις, ούτε συνδέεται με αξιολογικά κριτήρια. Αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ των μαθητών των δύο νησιών προσκρούει – κατά τους προσφεύγοντες –  σε συνταγματικές αρχές.

Τέλος, οι γονείς στρέφονται κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης με την οποία  μοριοδοτήθηκαν οι μαθητές των  τεσσάρων νησιών, Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών και υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ενώ προσκρούει ευθέως σε βασικά άρθρα του Συντάγματος.