24ωρη απεργία στους δήμους την Τετάρτη

24ωρη απεργία στους δήμους την Τετάρτη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την κυβέρνηση για… περισσότερες παροχές αποτελεί η αυριανή 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η ομοσπονδία ήταν και παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά συνδικαλιστικά σωματεία με κύριο μοχλό πίεσης τη συσσώρευση των σκουπιδιών για εβδομάδες στους δρόμους των πόλεων.

Χαρακτηριστικά φέτος στην αρχή του καλοκαιριού μετά την αποχή πολλών εβδομάδων (και όχι απεργία έτσι ώστε να καταβάλλονται τα μεροκάματα των εργαζομένων) από την αποκομιδή των απορριμμάτων, το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα μονιμοποιήσει μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ πολλές χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα στους δήμους.

Μόλις στην αρχή του φθινοπώρου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στην οποία προβλέπονται λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες ημέρες άδειας.

Στην ίδια γραμμή της ασφυκτικής πίεσης προς την κυβέρνηση, η η ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποιεί αύριο, 22 Νοεμβρίου, 24ωρη απεργία διεκδικώντας μεταξύ άλλων, την ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την ένταξη και του προνήπιου στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αμεσες προσλήψεις και την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. και για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.  

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Γι΄ αυτό λένε φτάνει πια. Θέλουν πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να κάνει πράξη τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν το δρόμο των κινητοποιήσεων και της αγωνιστικής-ενωτικής παρέμβασης του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. 

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας: η 1η στις 9:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Α. Παπανδρέου 37-Μαρούσι) και η 2η στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή