Ερευνα για τον τραυματισμό της δικηγόρου

Ερευνα για τον τραυματισμό της δικηγόρου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντικείμενα που περισυνελέγησαν από το σημείο των επεισοδίων και βίντεο από κάμερες που λειτουργούν στην ίδια περιοχή ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τους δράστες του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά, το βράδυ της Παρασκευής, στα Εξάρχεια.

Ανδρες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας εντόπισαν στο σημείο όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια έναν εκτοξευτήρα και υπολείμματα δύο ναυτικών φωτοβολίδων, όπως αυτή που έπληξε στο πόδι τη δικηγόρο, δύο άθικτες βόμβες μολότοφ, ένα μαχαίρι, ρούχα καθώς και μια αντιασφυξιογόνο μάσκα. Ολα τα πειστήρια στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ελεγχθούν για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA. Σε περίπτωση που προκύψουν ευρήματα, είναι πιθανό οι 16 συλληφθέντες στα επεισόδια να κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές – ανακριτικές αρχές να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού προκειμένου να ελεγχθεί πιθανή σύνδεσή τους με τα ευρήματα. Οι αστυνομικοί εξάλλου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι υπαίτιοι του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου να συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων, ενώ και στη δικογραφία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας γίνεται αναφορά σε συμμετοχή των κατηγορουμένων σε επιθέσεις κατά αστυνομικών συνεπεία των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά η 55χρονη Αναστασία Τσουκαλά.

Πάντως, αρμόδιες αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η ανίχνευση δακτυλικών ή γενετικών αποτυπωμάτων στα πειστήρια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της βροχής αλλά και επειδή οι ναυτικές φωτοβολίδες κάηκαν σχεδόν ολοσχερώς. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή και έχουν καταγράψει τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών στους αστυνομικούς. Με δεδομένο, πάντως, ότι οι περισσότεροι από τους δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, η πλήρης και με ασφάλεια ταυτοποίησή τους περιγράφεται ως ιδιαίτερα δύσκολη.

Εις βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κ.ά. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και μόλις δύο σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για έναν 22χρονο Ελληνα και έναν 37χρονο Γερμανό. Από το σύνολο των συλληφθέντων επτά είναι αλλοδαποί (υπήκοοι Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Λιθουανίας και Ιράκ) και είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για να μετάσχουν στο τριήμερο φεστιβάλ «Εξέγερση» ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα Ελλήνων «συντρόφων» τους.

Στο μεταξύ, σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» η 55χρονη δικηγόρος. Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, «το τραύμα έχει καθαριστεί χειρουργικά και η ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερή, ωστόσο, παραμένει διασωληνωμένη και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη».

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε κρούσματα ληστειών και κλοπών εν μέσω επεισοδίων. Στη μια περίπτωση ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε σε πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη και λήστεψε την ένοικο διαμερίσματος 6ου ορόφου αφαιρώντας της 100 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο καταστήματος στην οδό Σπύρου Μεταξά και αφαίρεσαν μια τηλεόραση, ενώ δύο απόπειρες κλοπών καταγράφηκαν και στην οδό Ασκληπιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή