Πυρά Οδοντιατρικής Αθηνών κατά υπ. Παιδείας

Πυρά Οδοντιατρικής Αθηνών κατά υπ. Παιδείας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει για σήμερα ο σύλλογος διδασκόντων στην Οδοντιατρική Αθηνών για να αξιολογήσει τα δεδομένα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του. Οι διδάσκοντες στις Οδοντιατρικές Αθηνών και Θεσσαλονίκης από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς απέχουν από τα μαθήματα, ζητώντας να υπάρξει περαίωση για τα ποσά που οφείλουν να καταβάλουν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Eρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΕΙ.

Η υπάρχουσα απόφαση λέει ότι η αποχή θα συνεχιστεί έως τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας του χειμερινού εξαμήνου, το υπουργείο Παιδείας, φοιτητές αλλά και πανεπιστημιακοί παράγοντες, πιέζουν για λήξη της αποχής. Από την πλευρά της, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ σε χθεσινή συνεδρίαση ζήτησε από το υπουργείο να κάνει διάλογο προς εξεύρεση λύσης και από τους διδάσκοντες να μεριμνήσουν να μη χαθεί το εξάμηνο.

Χθες, πάντως, η Οδοντιατρική Αθηνών επιτέθηκε με οξύτητα στο υπουργείο, το οποίο την Τρίτη κάλεσε τους διδάσκοντες να σταματήσουν την αποχή, λέγοντας ότι «αδυνατεί να κατανοήσει τον περιορισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας μιας διαφωνίας περί του τρόπου φορολόγησης εσόδων από εξωπανεπιστημιακά οδοντιατρεία». Η Οδοντιατρική Αθηνών εστίασε στο γεγονός ότι το υπουργείο έλεγε ότι οι διδάσκοντες αρνούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΟΥ. «Η Σχολή, με μηδενική κρατική χρηματοδότηση από το 2014, συνεχίζει να λειτουργεί χάριν της υπερπροσπάθειας του επιστημονικού δυναμικού και μάλιστα κατόρθωσε πρόσφατα να αναδειχθεί στις 100 καλύτερες του κόσμου. Το υπουργείο, είτε από πρόθεση είτε από άγνοια, κατηγορεί ψευδώς τα μέλη ΔΕΠ για άρνηση πληρωμής οφειλών προς τις ΔΟΥ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις φορολογικές μας υποχρεώσεις και καλούμε τον υπουργό να ανακαλέσει άμεσα την ψευδή δήλωση. Τα μέλη ΔΕΠ αδυνατούν να κατανοήσουν την άνιση μεταχείριση που το υπουργείο τους επιφυλάσσει. Συγκεκριμένα, ενώ νομοθέτησε για καθηγητές που είναι μέλη εταιρειών περαίωση στο 20% της συνολικής οφειλής επί του καθαρού εισοδήματος, για τους οδοντιάτρους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους δεν επιτρεπόταν η σύσταση εταιρειών, απαιτεί ποσό της τάξεως του 15% επί των ακαθαρίστων εσόδων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή