ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οι γονείς ήξεραν ότι είναι στην Καλαμάτα και την είδαν στο Χονγκ Κονγκ», λέει ο δικηγόρος της 19χρονης

«Οι γονείς ήξεραν ότι είναι στην Καλαμάτα και την είδαν στο Χονγκ Κονγκ», λέει ο δικηγόρος της 19χρονης

Στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,5 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της, συνελήφθη ένα 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη. Η είδηση που έγινε γνωστή χθες, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς η νεαρή βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και με τη θανατική ποινή, αφού οι νόμοι περί ναρκωτικών στην Κίνα είναι πολύ αυστηροί.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση, Σάκης Κεχαγιόγλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ1), οι γονείς της προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, καθώς είχαν την εντύπωση ότι η κόρη τους βρισκόταν στην Καλαμάτα ως φοιτήτρια σε ΙΕΚ.

Ο κ. Κεχαγιόγλου διευκρίνισε ότι, παρά τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει μαζί της, αυτό δεν έγινε εφικτό, διότι απαγορεύεται η τηλεφωνική επικοινωνία του δικηγόρου με τον συλληφθέντα. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μόνο με φυσική παρουσία και έτσι, με την 19χρονη θα συναντηθεί ο πρόξενος της Ελλάδας.

«Αυτό το παιδί δεν μπορούσε από μόνο το να γίνει ξαφνικά όλο αυτό το δίκτυο και να καταλήξει με 2,5 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Κεχαγιόγλου και συμπλήρωσε πως «η πρώτη ενέργειά μου θα είναι να ζητήσω την άρση του απορρήτου και να διαπιστώσω με ποιον είχε επικοινωνία».

Οι γονείς της έμαθαν από τις ειδήσεις για τη σύλληψή της, καθώς μέχρι τότε θεωρούσαν πως βρίσκεται στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ανησύχησαν ότι τους λέει ψέματα και έψαχναν να βρουν πού μένει στην Καλαμάτα και σε ποιο ΙΕΚ φοιτά, χωρίς όμως να μπορούν να εξακριβώσουν τίποτα.