Japan Society: Οι Ιάπωνες φίλοι της Ελλάδος στο Τόκιο

Japan Society: Οι Ιάπωνες φίλοι της Ελλάδος στο Τόκιο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ιαπωνική παράδοση, η πραγματική φιλία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να αξιωθεί ένας άνθρωπος στη ζωή του.

Η Japan-Greece Society  είναι μία ομάδα πολύ γνωστών φίλων της Ελλάδας στο Τόκιο, η οποία δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια, χάρις σε μια πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη. Διοργανώνει εκδηλώσεις για την Ελλάδα και προωθεί με διάφορους τρόπους τις αγαστές σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών.

Επίτιμος πρόεδρός της είναι ο δραστήριος Ελληνας πρέσβης στην Ιαπωνία, Λουκάς Καρατσώλης και επικεφαλής ένας θρυλικός Ιάπωνας επιχειρηματίας, ο Σινίτσι Γιοκογιάμα.

Για πολλά χρόνια πρόεδρος της Sumitomo Life, μιας πολύ σημαντικής ασφαλιστικής εταιρείας, έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα και έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις βυζαντινές εκκλησίες.

Στον σύλλογο συμμετέχει και η Μασάκο Κίντο, η διακεκριμένη ακαδημαϊκός, η οποία κρατά ζωντανή τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και φροντίζει για πολλά πολιτιστικά προγράμματα. Η κ. Κίντο επιμελήθηκε πρόσφατα την αποκατάσταση της Μονής Παναγίας Φανερωμένης στη Σαλαμίνα.  Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 μελετά τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα έχουν σχέση με την Ελλάδα. Σε πρόσφατη επίσκεψη του διευθυντή της «Κ», Αλέξη Παπαχελά, η Japan Greece Society παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των Ελλήνων επισκεπτών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή