ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

kakokairia--4
kakokairiakymata

Σημαντική επιδείνωση η οποία άρχισε από το βράδυ της Κυριακής και θα διαρκέσει μέχρι απόψε παρουσιάζει ο καιρός.

Οι βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν σήμερα στα δυτικά και νότια με σημαντικά ύψη βροχής να αναμένονται αρχικά στη Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι και μετά τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι παρακάτω χάρτες του meteo.gr δίνουν ενδεικτικά την κατανομή της πίεσης και της βροχής τις πρωινές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας 27/11.

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα-1

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα-2

Σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων αναμένονται στο Αιγαίο την Δευτέρα, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Σταδιακή ύφεση τω φαινομένων αναμένεται από το αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.