ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 23 ο αριθμός των νεκρών στη Μάνδρα – Εντοπίστηκε μία ακόμη σορός, κατέληξε τραυματίας

Στους 23 ο αριθμός των νεκρών στη Μάνδρα – Εντοπίστηκε μία ακόμη σορός, κατέληξε τραυματίας

Σε 70χρονο κυνηγό που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ανήκε η σορός που εντοπίστηκε το πρωί σε προχωρημένη σήψη, σε χώρο κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο ανέσυραν τη σορό του, που ήταν σκεπασμένη από λάσπη και φερτά υλικά.

Στη συνέχεια διακομίστηκε στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς του τον αναγνώρισαν.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον συνολικά σε 23 καθώς το Σάββατο κατέληξε μια γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με υποθερμικό σοκ και χτυπήματα στα πόδια.

Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες έπρεπε να αντιμετωπίσουν το βαρύ υποθερμικό σοκ, αλλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα. Παρά τις προσπάθειες κι ενώ οι γιατροί γνώριζαν από την αρχή για το πολύ δύσκολο περιστατικό που είχαν να αντιμετωπίσουν, η 85χρονη απεβίωσε αργά το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Κι ενώ φτυαρίζουν τις λάσπες από τα δωμάτια των σπιτιών τους, στην πόλη φθάνουν συνεχώς προμήθειες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εταιρείες, εθελοντικές ομάδες και απλοί πολίτες σπεύδουν, με ένα πηγαίο προσκλητήριο συμπαράστασης, να συνδράμουν μοιράζοντας φαγητό, ρούχα, είδη πρώτης ανά-γκης ή παρέχοντας δανεικά μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που υπεβλήθη από τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Νομού Αττικής, ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στη Δυτική Αττική, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Εκτέλεση έργων από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου 2017, εγκρίθηκε επιχορήγηση συνολικού ύψους 500.000 ευρώ, στον δήμο, για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις ζημιές στις υποδομές, λόγω των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή.