Στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη οι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C

Στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη οι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δικαιοσύνη οδηγούνται αύριο οι εννιά Τούρκοι που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τουρκική τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C. 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

Μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, συμπεριλαμβάνεται και ένα πιστόλι CZ. Κατά πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πρώτες ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή εκρηκτικών. Ειδικότερα, πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.

Ταυτόχρονα, εξετάζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, από τα οποία πιθανόν να προκύψουν στοιχεία για τη δράση τους και τις επαφές τους. Ειδικά για τα τελευταία ευρήματα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι είναι πάρα πολλά τα ψηφιακά στοιχεία και πρέπει να ερευνηθούν με μεγάλη προσοχή, κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιτρομοκρατική στο πρόσφατο παρελθόν είχε προχωρήσει σε συλλήψεις Τούρκων για τρομοκρατία σε σπίτι στην περιοχή του Γκύζη, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης αλλά και σε φουσκωτό σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά της Χίου. Ολοι οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση DHKP-C.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον δεδομένης της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή