ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρειος Πάγος: Ερευνα για τη διαρροή εγγράφων στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

areiospagosss

Ερευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τη διαρροή των εγγράφων που αφορούσαν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, θέμα που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και μονοπώλησε και χθες την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία της προς το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο), ζητά να ερευνηθεί, αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα και αν υπήρχε διαρροή παρά το νόμο. Η έρευνα θα διενεργηθεί σύμφωνα με την παραγγελία της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού, αρμοδίως από το Στρατοδικείο, σε πρώτη φάση για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα και αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς.

Προ ημερών για την ίδια υπόθεση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς και την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, έρευνα που ήδη έχει δρομολογηθεί.