Υπ. Πολιτισμού: Στάση εργασίας σαν προειδοποιητική βολή

Υπ. Πολιτισμού: Στάση εργασίας σαν προειδοποιητική βολή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμπτωση ή έμμεση προειδοποίηση με πολλούς παραλήπτες; Την ίδια μέρα –Δευτέρα 27 Νοεμβρίου– που η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη, από τις 11.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνεται η άμεση πληρωμή του συνόλου των καθαριστριών ορισμένου χρόνου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, η προκήρυξη 200 θέσεων μόνιμων αρχαιοφυλάκων, η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κ.ά.

Πίσω απ’ όλα αυτά τα πάγια συνδικαλιστικά αιτήματα κρύβεται ο πραγματικός λόγος που δεν είναι άλλος από τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, η οποία προφανώς δεν… ικανοποίησε τους άμεσα ενδιαφερομένους. Ειδικά καθώς η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου κλείνει ως εξής: «Με τη συγκεκριμένη απόφαση το ΥΠΠΟΑ εκκινεί τη διαδικασία ανασυγκρότησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ώστε να διασφαλίζεται κατά τον πληρέστερο τρόπο η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και η αποτελεσματικότερη λειτουργία του για την εκπλήρωση των καταστατικών του σκοπών, όπως αυτοί θα προσδιοριστούν στη νέα φάση λειτουργίας του».

Λέξεις όπως «διαφάνεια», «ανασυγκρότηση», «διαχείριση» προκαλούν τουλάχιστον… αλλεργία. Θυμίζουμε ότι ο οικονομικός έλεγχος για την περίοδο 2005-2016, που διενεργήθηκε πρώτη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ), έχει ολοκληρωθεί και τώρα πρέπει το ΤΑΥΠΥΠΠΟ να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για διάφορα «γκρίζα» σημεία που έχουν προκύψει από τον έλεγχο. Εφόσον δεν δοθούν, θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η σύνθεση του Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. του Ταμείου αποτελείται από τους Αθανάσιο Στεργίου (πρόεδρος), Σπυρίδωνα Γενναδόπουλο, Ευανθία Γιατρουδάκη, Παναγιώτη Σταθουλόπουλο, Γιάννη Τζανετάκη. Είναι τριετούς θητείας και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του προηγούμενου έληξε στις 24/11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή