Ενα «Χάρτινο Φεγγαράκι» λάμπει για την «Ελπίδα»

Ενα «Χάρτινο Φεγγαράκι» λάμπει για την «Ελπίδα»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι δύο γυναίκες που έχουν προσφέρει πολλά. Η πρώτη ως πρέσβειρα του ελληνικού τραγουδιού. Και η δεύτερη στον αγώνα εναντίον του παιδικού καρκίνου και όχι μόνον. Ηταν σχεδόν φυσικό οι δρόμοι τους να συναντηθούν και να συμπορευθούν, από νωρίς, για κοινά ιδανικά.

Η Νάνα Μούσχουρη και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έχουν μια παλαιά σχέση αγάπης και σεβασμού. Η γνωστή τραγουδίστρια μαζί με την Αγνή Μπάλτσα και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου ήταν από τους πρώτους διεθνείς καλλιτέχνες που στάθηκαν στο πλευρό της «Ελπίδας» ήδη από τη δεκαετία του 1990. Εκτοτε, η Νάνα Μούσχουρη υπέταξε πολλές φορές το ταλέντο και τη διεθνή της φήμη στον αγώνα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της δύσκολης μάχης που δίνουν πολλά Ελληνόπουλα για τη ζωή τους. Αλλωστε, είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και το σπουδαίο ανθρωπιστικό της έργο για τα παιδιά σε διάφορα μέρη του κόσμου εκφράζει τη βαθιά της ευαισθησία.

Χθες το πρωί σε μια συγκινητική τελετή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο την ανακήρυξε τιμητικά «Καλλιτέχνη για την Ελπίδα 2018-2020». «Είμαι παιδί του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έμαθα από τη δυσκολία να βλέπω τη ζωή μέσα από μια ελπίδα. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το όραμά της για τα παιδιά με βοήθησε να γίνω χρήσιμη και εγώ» είπε η διεθνής ερμηνεύτρια.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχει προσφέρει στην «Ελπίδα» η Νάνα Μούσχουρη: «Εδωσε φτερά στα μηνύματά μας που έφτασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από την αγγελική φωνή της. Το έκανε με δική της πρωτοβουλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη συναυλία το 1994, τραγούδησε το 2014 στο Ηρώδειο με την αγαπημένη της κόρη, Λενού, για την εκστρατεία μας για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Μερικούς μήνες αργότερα, τραγούδησε στο Τορόντο για την “Ελπίδα”, για την αδελφοποίηση του δικού μας Νοσοκομείου με το “Sick Kids Hospital” του Καναδά». Το καλοκαίρι του 2018, η Νάνα Μούσχουρη έχει την πρόθεση να διοργανώσει συναυλία υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα 60 χρόνια από το «Χάρτινο το Φεγγαράκι», ένα αφιέρωμα για τον Μάνο Χατζιδάκι, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Νίκο Γκάτσο, στο Ηρώδειο. Η βραδιά, όπως τόνισε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, είναι αφιερωμένη στο έργο του Συλλόγου «Ελπίδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή