Βαριές κατηγορίες κατά των 9 Τούρκων

Βαριές κατηγορίες κατά των 9 Τούρκων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης διώκονται οι εννέα συλληφθέντες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής μετά την άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Οι εννέα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες

-για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,

-τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών,

-παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών, αλλά και πλαστογραφίες δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής και άλλα.

Και τα εννέα άτομα μετήχθησαν χθες στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και στο χώρο των δικαστηρίων υπήρχαν αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων, αναρτώντας και σχετικό πανό.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννα Κούρτοβικ, υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται» καθώς οι ίδιοι «είναι προσφυγές, που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει» και κατήγγειλαν ότι υπέστησαν ξυλοδαρμό κατά τη σύλληψή τους.

Σε ότι αφορά  τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου».

Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερίσματα που συνελήφθησαν, «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν επίσης μέσω των συνηγόρων τους και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό» τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Όπως εξήγησε η Αλέκα Ζορμπαλά, οι συλληφθέντες ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδικήσαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό».

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ αναμένεται εισαγγελική διάταξη για δημοσιοποίηση στοιχείων της ταυτότητας κατηγορουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή