Συνδικαλιστής με πλαστό πτυχίο μέλος στην επιτροπή επιλογής γενικών γραμματέων

Συνδικαλιστής με πλαστό πτυχίο μέλος στην επιτροπή επιλογής γενικών γραμματέων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος προ μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για χρήση πλαστού τίτλου σπουδών προκειμένου να καταλάβει θέση διευθυντή στον Δήμο Αθηναίων, συμμετέχει στο 9μελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων που επιλέγει τους νέους διοικητικούς και ειδικούς γραμματείς.

Η σύσταση του Ειδικού Συμβουλίου και η σχετική απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στο Ειδικό Συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι από το ΑΣΕΠ, το ΝΣΚ, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και ένας εμπειρογνώμονας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, την ΑΔΕΔΥ και τις κεντρικές εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνεται ότι βάσει του νόμου η επιλογή του εκπροσώπου είναι δεσμευτική και εναπόκειται αποκλειστικά στο όργανο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΑΔΕΔΥ, συμπληρώνοντας ότι δεν προβλέπεται δυνατότητα παρέμβασης της υπουργού στην επιλογή της.

Ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων αλλά και η επιλογή ειδικών και τομεακών γραμματέων, διαδικασίες που έχουν καθυστερήσει, κυριάρχησαν στη συνάντηση μεταξύ της κ. Γεροβασίλη και των θεσμών.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, η υπουργός παρουσίασε στους θεσμούς τον σχεδιασμό βάσει του οποίου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2018 θα γίνεται ηλεκτρονικά, προκειμένου να αποφευχθεί παρακώλυση της διαδικασίας αλλά και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Ως προς τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων ήδη έχουν ξεκινήσει οι τοποθετήσεις γενικών διευθυντών στις οριζόντιες θέσεις διοικητικού και οικονομικού, ενώ εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκήρυξης των υπόλοιπων γενικών διευθυντών στα υπουργεία. Η επιλογή των προϊσταμένων μέχρι και τη βαθμίδα των τμηματαρχών αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς το τέλος του καλοκαιριού.

Ως προς τους ειδικούς γραμματείς, ήδη εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη για τη θέση στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και όπως έγινε γνωστό, εντός του Δεκεμβρίου, αναμένεται να προκηρυχθούν οι αντίστοιχες θέσεις στα λοιπά υπουργεία. Οι νέοι ειδικοί γραμματείς θα επιλέγονται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων που θα προτείνει τους τρεις καταλληλότερους για τη θέση· η τελική επιλογή θα γίνεται από τον υπουργό.

Οι νέοι γραμματείς θα έχουν τετραετή θητεία, ανεξαρτήτως αλλαγής στην ηγεσία του υπουργείου. Δεδομένου ότι η εκκίνηση της διαδικασίας είναι καθυστερημένη, η κ. Γεροβασίλη, κατά πληροφορίες, επισήμανε στους δανειστές ότι εξετάζει τη μείωση του χρόνου συνυπηρέτησης «παλαιών» και «νέων» γραμματέων σε τρεις μήνες αντί του εξαμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή